Google'i guru tuleb Eestisse

Järgmisel nädalal tuleb Eestisse
Google'i ekspert Stephen E. Arnold USAst.

Neljapäeval, 15. veebruaril Eesti Rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis toimuval IV Infopoliiitka foorumil "Inforuumis kaotsi läinud" astub peaesinejana üles maailma tunnustatuim Google'i ekspert Stephen E. Arnold USAst.

Foorumi keskne teema infootsingu olevik ja tulevik. Foorumit juhib Linnar Viik, teatas Eesti Rahvusraamatukogu.

Peaesineja, rahvusvaheliselt tuntud tehnoloogiaekspert ja finantsanalüütik Stephen E. Arnold, keda peetakse juhtivaks infootsingu, sh Google'i eksperdiks maailmas, käsitleb ettekandes "Infootsingu taktika ja mitmetimõistetav relevantsus" maailma juhtivaid otsisüsteeme Google, Yahoo ja MSN, analüüsib otsitehnoloogiate arengusuundi ning nendega seonduvaid võimalusi ja ohtusid.

Oma hiljutistel esinemistel on Arnold arvanud, et 2007. aastal muutuvad otsingusüsteemid pigem värvilise ja mitmetahulise Yahoo, kui lakoonilise kujundusega Google'i sarnaseks. Stephen E. Arnoldi sulest on ilmunud üle viiekümne artikli ja kuus raamatut. 2004. aastast ilmub tema koostatud "Enterprise Search Report", mis annab ülevaate 28 peamisest äriinfo otsingut pakkuvast otsisüsteemist ja nende toimimispõhimõtetest.

Tema viimases raamatus "The Google Legacy" (2005) vaadeldakse Google'i mõju rakendustarkvarale ja selgitatakse, kuidas ja miks võib Google'ist kujuneda Microsofti mantlipärija. 1999. aastal anti talle Thomson Corporationi auhind parima tehnilise artikli eest ja 2006. aastal mainekas Open Source Solutionsi elutööpreemia panuse eest avatud tarkvara arendamisse.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

ERPLY otsib SÜSTEEMIADMINISTRAATORIT

Majandustarkvara OÜ

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara