9. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mees tellis endale Ilvese haigekassakaardi

Kasutades kodanikuportaalis X-tee pakutavat võimalust tellida teise inimese isikukoodi kasutades selle inimese Euroopa ravikindlustuskaart, tellis Tallinnas elav mees endale Toomas Hendrik Ilvese ravikindlustuskaardi.

„Just sain postkastist kätte Toomas Hendrik Ilvese Euroopa ravikindlustuskaardi,” kirjutas Tiit Lepik neljapäeval Delfile.

Kodanikuportaalist X-tee saab tellida kaarti ka oma lapsele. Selleks tuleb sisestada lapse isikukood. Paraku võib sinna sisestada suvalise isikukoodi.

„Otsisin internetist presidendi oma. Haigekassa saatis kaardi mulle ilusti kätte. Üks mu sõber avastas selle. Rääkisin sellest ühele tuttavale avalikus sektoris töötavale arvutispetsialistile, kel tuttav haigekassas tööl. Haigekassa töötaja väitis, et nad ammu asjast teadlikud aga keeruline on midagi ette võtta, ” kirjutab Lepik.

Lepik ütles Delfile, et ta rääkis avastatud võimalusest ka haigekassale ning nüüdseks ei ole enam võimalik tellida vanema kui 19-aastase inimese kaarti, muus osas on aga olukord endine — postkasti saab tellida suvalise noore inimese ravikindlustuskaarti.

Haigekassa avalike suhete osakonna juhataja Anne Osvet ütles Delfile, et selline turvaauk tõepoolest oli, praeguseks on see aga kõrvaldatud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755