16. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alcatel-Lucenti boss: sidekiibid võivad kolida kõrvalesta

Kolmapäeval, 14. veebruaril toimus Pariisis hiljuti loodud Alcatel-Lucent ühisfirma avaüritus, kus tutvustati ettevõtte plaane tulevikuks ning strateegiaid.

Balti riikide ajakirjanike küsimustele vastas Alcatel-Lucenti asepresident ja ettevõtete ärigrupi president Hubert de Pesquidoux.

Millised on teie plaanid uue Alcatel-Lucenti tutvustamiseks Baltikumis?

Plaanid algavad tänase üritusega, mis on avalöök. Soov on igasse riiki ja piirkonda kohale minna. Teen seda ka ise koos võtmeisikutega kohtudes kohalike potentsiaalsete klientidega.

Millised tooted on teil spetsiaalselt Baltikumi tüüpi turu jaoks mõeldud?

Ma ei usu et on vajadust eriliste toodete järgi erinevate piirkondade jaoks. Asi on palju globaalsem kui võiks ehk arvata.

Tuumprobleem on kõikjal meie jaoks sama, nii raviteenuste, meedia kui ka teiste tööstuste jaoks. Muidugi on alati ka erandeid ja seega kindlasti on vaja erilahendusi paljudele ettevõtetele, kuid tüüplahenduste puhul ei ole vahet Hiina, Ameerika Ühendriikide või Baltikumi turul.

Te sisenete põhimõtteliselt uude piirkonda ning alles asute kanda kinnitama, miks peaks keegi teie poole pöörduma? Kellele te müüte?

Meil on plaanis luua infrastruktuur kõikidesse nendesse piirkondadesse, kuhu plaanime minna. Ka Baltikumi soovime luua kohaloleku. Alcatel-Lucent on integraator, kes suhtleb soovitavalt otse kliendiga ning aitab algusest lõpuni võrkusüsteemi ehitamise juures. Võti on muidugi meie teenusele erilise väärtuse lisamine, et turul edukas olla.

Mida te müüte, mis teid eristab? Kas te ei müü mitte üht uut ust juba olemasolevale toale?

Asi ei ole nii mustvalge ning kindlasti ei ole asi vaid erinevas turunduses. Muidugi on konkurentidega kattuvaid valdkondi, kuid see ei tähenda, et ettevõttel ei oleks tuumväärtuseid, mis seda teistest eristavad. Me teame, et meie tuumaks on andmeside võrgud. Seal võib öelda, on meie geenid. Oleme selles valdkonnas väga kaua tegutsenud. Olgu, meil on plaanis ka valdkonda tugevalt laiendada - minna võrkude ehitamiselt ka võrkude haldamisele. Muidugi, mingi hetk võime ka konkurentidega kokku puutuda, näiteks müüa IBM'le, osta neilt ja ka nendega konkureerida, aga see on kõik täiesti normaalne. See on elu ja osa uuest paradigmast ärimaailmas.

Te pakute palju veebipõhiseid teenuseid, kuidas saate hakkama sellega, et turg on juba täis?

Muidugi, veebiteenuste kohapealt on palju edukaid firmasid nagu näiteks Google, kuid küsige näiteks Pittsburghi Ülikooli Meditsiini Keskuselt (UPMC), kelle võrgusüsteemid me välja arendasime, kas nad soovivad nende kriitiliste andme, video ja heliülekanneteks Googlet kasutada. Küsige klientidelt. Küsige, kas Ühendriikide merevägi tahab side pidamiseks kasutada Googlet. Lahenduste puhul on konkurents tugev. See on meile veidikene võõras territoorium ja ka vaenulik, kuid ebasõbralik on turg kõigile tegijatele. Leiame, et meil on pakkuda tugev kompetents just ka kriitiliste lahenduste jaoks.

Milliseid muudatusi veel teie tegevusvaldkonnas on?

Jah, osaliselt oleme me nüüd IT firma peale loomuliku võrkusüsteemide tegevuse. Me peame pakkuma komplektset integratsiooni. Peale PBXi ja muu taolise peame pakkuma ka servereid, mis haldavad vajalikku tarkvara jmt.

Kas hakkate tegelema ka nõustamisega siis?

Jah, see on väljakutse ja sealt edasi, ma ei oska öelda, kuhu me suundume. Kuid võtame näiteks jällegi UPMC. Me pole kunagi tervishoiuga kokku puutunud, kuid saime suurepäraselt hakkama just klienti kuulates ja vajalikud teadmised tekitades.

Kus olete viie aasta pärast?

Eks näeme, nii palju oskan öelda, et me kohe kindlasti tegutseme veel ja pakume häid lahendusi. Võib-olla on siis side juba muutunud ja meil kõigil on universaaltõlkega sidekiibid kõrvalesta sisse ehitatud. Kes teab.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755