23. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutiprogramm tuvastab teksti huulte liikumise järgi

Suurbritannia teadlased soovivad luua arvutisüsteemi, mis suudab tuvastada teksti huulte liikumist jälgides ning kasutada seda süsteemi võitluses kuritegevusega, vahendas ETV24.

East Anglia ülikooli teadurite teatel hõlmab kolm aastat kestev projekt esmalt vajaliku andmebaasi loomist. Seejärel saab luua süsteemi, mis muudab huulte liikumisest videod automaatselt tekstiks. Tegemist on ühe osaga suuremast projektist, mille eesmärgiks on luua tipptasemel kõne lugemise süsteem, kirjutas ajaleht Science Daily.

Projekt viiakse ellu koostöös Surrey ülikooli teadlastega, kes on ehitanud täpse ning usaldusväärse näo ja huulte pealt lugemise süsteemi. Veel on koostööpartneriks Home Office Scientific Development Branch, mis uurib võimalusi, kuidas antud süsteemi kasutada kuritegevuse vastu võitlemiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755