27. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti telekomifirma vaatab Vene turu poole

Läti telekomigrupil Lattelecomil on suured plaanid Venemaal.

Eelmisel aastal sõlmisid Lattelecom ja Vene telekommunikatsioonifirma Synterra lepingu ehitada kiudoptiline kaabel Läti ja Venemaa vahel, vahendas BBN.

Kaabel peaks valmima juba sel aastal ning Läti telekomifirma kliendid saavad hakata kasutama turvalisemat ja kiiremat kommunikatsioonikanalit ida suunas.

Eelmisel aastal alustas Lattelecom koos Vene operaatoriga Golden Telecom kommuniteenuste osutamist äriklientidele Balti riikides, Skandinaavias ja Venemaal.

Venemaale tehakse suurim hulk Lattelecomi rahvusvahelistest kõnedest. Näiteks selle aasta jaanuaris kulutasid Lattelecomi kliendid kokku peaaegu miljon minutit Venemaa kõnedele.

Teised populaarsemad sihtkohad väliskõnedele olid Suurbritannia, Ukraina, Saksamaa ja Leedu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755