27. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mitmed ettevõtted ei tunnista uusi ID-kaarte

Sel aastal välja antud umbes 20 000 ID-kaarti ei saa mitmel pool kasutada, kuna ettevõtted ja asutused ei ole teinud vastavaid seadistusi.

Näiteks ei ole seni võimalik siseneda Eesti Energia e-teenindusse, EMT iseteenindusse ega kodakondsus- ja migratsiooniametisse, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Probleemi uue ID-kaardiga avastas tehnokratt Peeter Marvet, kes vahetas jaanuaris oma vana ja kulunud kaardi uue vastu välja ning soovis sellega tulusid deklareerida. Marvet ei olnudki niivõrd pahane selle üle, et kaarti kasutada ei saa, kuivõrd seetõttu, et asutused ise probleemist ei teadnudki.

"Ainult maksuamet teadis, et selline viga on, ja nüüdseks on nad selle ka parandanud. Teiste reaktsioonikiirus ei ole küll märkimisväärne olnud," sõnas Marvet.

Sertifitseerimiskeskuse turundusjuht Andres Aarma selgitas, et aasta alguses muutis keskus ID-kaartide ja sertifikaatide kehtivusaega viie aasta peale ning käivitas seetõttu n-ö uue sertifitseerija. Varem kehtis kaart kümme ja sertifikaat kolm aastat, mis põhjustas segadust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755