13. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiltelefoni turvakood on liiga lihtsalt lahti muugitav

Et internetis ja mustal turul on järjest enam levinud vahendid telefoni turvakoodi tuvastamiseks, soovitavad turvaspetsialistid telefoni kaotamisel kohe pöörduda oma mobiilside operaatori poole.

Koos mobiiltelefonide laiema levikuga on tuule tiibadesse saanud ka piraatlus, kirjutab Eesti Päevaleht. Telefoni turvakood on võimalik välja arvutada telefonil kirjas oleva IMEI-koodi sisestamisel. Turvakoodi puudulikkust näitab juba seegi, et numbrikombinatsioone võib valesti sisestada lühikeste vaheaegadega kas või lõpmatult.

Lahenduseks võiks olla võimalikult paljude andmete salvestamine SIM-kaardile, mida kaitsvaid PIN- ja PUK-koode on kurikaelal keerulisem lahti muukida ning katsete arv on piiratud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755