16. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telefoniomanike arv Hiinas ületas 800 miljoni piiri

CyberSecurity.ru andmetel ületas Hiina telefoniabonentide arv 800 miljoni inimese piiri, mahult on Hiina telekommunikatsioonisektor teisel kohal maailmas.

Hiina rahvavabariigi informaatikaminister teatas oma intervjuus uudisteagentuurile Xinhua, et 2006. aastal ületas abonentide üldarv Hiina telefonivõrgus 800 miljoni inimese piiri.

Hiina informaatikatööstuse müügimaht kasvas mullu 6,1 triljoni kroonini ja sektori ekspordimaht ligi 3,6 triljoni kroonini. Internetiga oli ühendatud 130 miljonit inimest. Vaatamata kiirele arengule vaevab Hiina infotehnoloogiasektorit nõrk konkurentsivõime ning madal innovatsioonitase, märkis minister.

Telekommunikatsioonis kuulub Hiinale Ameerika Ühendriikide järel teine koht. Kolmandal kohal on sektori mahu poolest India.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755