20. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodutehnika kasutusjuhenditest leiab inspireerivaid mõtteid

Kodutehnika kasutusjuhendid on tihti väärtuslikumad luuleteoste ja huvitavate ideede allikatena kui praktilise teabe dokumentidena, kirjutas TehnoTrend.

Juhend ning kõik muud kodutehnikaga kaasas olevad paberid on vahel ainukeseks päästerõngaks, kui midagi soovimatut seadmega juhtub. Siiski, manuaali abil seadmete parandamine või hooldamine annab tihti juurde hoopis tõlke- ning mõistatuste lahendamise oskust.

Näiteks võib leida ühe külmutuskapi juhendi rubriigist "Hoiatus" huvitava paranormaalse nähtuse käsitlemise: "Ärge kasutage mehhaanilisi seadmeid või teisi mõtteid, et kiirendada külmutus protsessi," on seal kirjas.

Tuleb välja, et võib-olla on mõte kõigest üks mehhaaniline asi ning mõtetega saab näiteks teha veest jääkuubikuid. Nii sügavamõttelist juttu leiate te vahest ainult mõnest paraajakirjast.

Sama manuaali rubriik "Üldine informatsioon" ütleb meile aga järgmised õpetussõnad: "Kõik nõutavad ärahoidvad säilitamine tööd ja parandus peab läbikvalifitseeritud tehnik." Saame teada, et on olemas eriti kanged tehnikud, nimelt läbikvalifitseeritud tehnikud.

Lugege ja laske end inspireerida

Miranda tolmuimeja kasutusjuhend. Eesti keeles - Tähtsad ohutuseeskirjad. Rahvuslikud ja rahvusvahelised eeskirjad nõuavad et siin jälgevat informatsiooni antakse elektri aparaatide müümise juures. Lugege hoolikalt tarvitamisõpetust ja hoiatusteksti enne aparaadi tarvitamist. Seda moodi saate oma aparaati tarvitada nii hästi kui võimalik ja saate ebaõigsest tarvitamisest eemale hoida. Hoidke alles tarvitamisõpetust tulevikuseks kasutamiseks. Aparaati tohib ainult tarvitada nii kuidas tarvitamisõpetuses on instrueeritud

Plast ja frigoliit on ohtlikud pakendimaterjalid. Neid tuleb keskkonnaohtlikute materialide kokkukorjamispunkti ära anda. Pakendit ja ära varvitatud toodet peab ära andma / viskama kogukonna poolt juhatatud platsil.

Vaadake et lüliti on välja lülitatud enne kui aparaati ühendatakse elektri võrguga.Tõmbage pistiku pesast välja kui väljas on äikeseilm.

Defektne võrgujuhe suurendab elektri löögi ja tule riisikot. Sellepärast tuleb alati lüliti pesast välja tõmmata kinni hoides lülitist - mitte juhtmest või aparaadist.

Ei tohi kunagi aparaati tõsta kinnihoides juhtmest.

Juhet ei tohi absoluutselt mitte hoida üle teravaid serve, soojuses või nii moodi et keemilised ained saaksid teda mõjutada.

Kontrollige et juhe on ilma vigastust. Kui leiate vea peab alati eriteadlane vigastatud või defektse juhtme äravahetama.

Ärge ühendage kunagi aparaati defektsesse pesasse.

Elektri löögi ja lühiühenduse riisiko suureneb.

Ärge tehke aparaadi kates auku. Aparaadi funktsioon saab sellega rikkutud ja elektri löögi ja lühiühenduse riisiko suureneb.

Kõik haared peavad ja tohivad kvalifitseeritud tehniku poolt tehtud saama.

Ei tohi tarvitada vanni, pesukaussi või mõne teise veekogu ligidal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755