27. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekom teenis mullu kõneteenuste hinnalanguse kiuste 1,3 miljardit krooni puhaskasumit

Eesti Telekom teenis möödunud aastal kõneteenuste hinna languse kiuste puhaskasumit 1,3 miljardit krooni, mis on 8,3% protsenti enam kui ülemöödunud aastal.

Tulu aktsia kohta ulatus 9,49 kroonini, 2005. aastal oli vastav näitaja 7,88 krooni, teatas ettevõte börsile.

"2006. aastat iseloomustas Eesti kiire majanduskasv ning sellest tulenevad kasvuvõimalused telekommunikatsioonisektoris, samas aga konkurentsi tihenemine ning uute kasvuvõimaluste otsimine," teatas ettevõte.

Kuigi kõneteenuste hinnad aasta jooksul langesid, säilitas Eesti Telekom oma sissetuleku, sest tänu inimeste suurematele sissetulekutele kasvas sideteenuste tarbimine. 2006. aasta tõi kaasa sidevõrke läbivate kõneminutite, mobiilisõnumite ja andmemahtude rekordtasemed. Jätkus mobiilikasutajate ja püsiühenduste arvu kasv.

Lisaks vahetas suur osa klientidest välja telefonid, arvutustehnika ja muud telekommunikatsiooniseadmed ning ehitati rohkelt uusi telekomiteenustega liitumata hooneid, mis kõik tõstsid ettevõtte tulusid.

Sissetulekuid kasvatasid veelgi kasutusele võetud uuendused: 3,5G teenused, digitelevisioon, Rate.ee-ga seotud mobiilsideteenused jm.

2005. aasta lõpus siseneti Eesti suurima IT-firma MicroLink Eesti omandamisega jõuliselt IT-teenuste turule. 2006. aastal reorganiseeriti MicroLinki ja Elioni IT ning andmesidealaste teenuste pakkumine ning praeguseks on IT-teenused kujunenud mobiil- ja tavaside lahenduste kõrval kolmandaks oluliseks tegevussuunaks.

Eesti Telekom grupi 2006. aasta konsolideeritud müügitulud ulatusid 5,8 miljardi kroonini, kasvades 2005. aastaga võrreldes 12% (2005. aasta: 5,2 miljardit krooni).

ASi EMT tegevuses kasvasid lisaks kõneteenustele 2006. aasta jooksul kiiresti muude mobiiliteenuste mahud. Klientide poolt saadetud SMS-ide arv kasvas ligi 60%. MMSide arv kasvas üle 30%.

Elion grupi põhitegevuse valdkondadest näitasid 2006. aastal kõige kiiremat kasvu tulud komplekslahenduste kuutasudest. Võrreldes 2005. aastaga on antud kategooria tulud kasvanud ligi 70%. Seda eelkõige digiTVd sisaldava kolmikpaketi tõttu, millega liitujate arv kasvas 2006. aasta jooksul üle 30 korra, ulatudes aasta lõpuks 28 400ni.

Eesti Telekom grupi tulud telekommunikatsiooni ja IT-kaupade jae- ja

hulgikaubandusest tervikuna kasvasid 2006. aastal 2005. aastaga võrreldes ligi20%. Kasvu taga on nii pakutava sortimendi laienemine kui ka Eesti majanduse hea käekäik ning elanike ja ettevõtete ostujõu kasv.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755