27. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vista müük läheb üle ootuste hästi

Ameerika tarkvarakontsern Microsoft on uut, kaks kuud tagasi turule toodud operatsioonisüsteemi Vista müünud 20 miljonit eksemplari.

Microsofti esindajate sõnul on ettevõte tulemustega väga rahul, kuna müük on läinud veidi paremini, kui tarkvarahiid oli lootnud, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Ettevõte usub, et Vistast saab läbi aegade kõige paremini müüdav operatsioonisüsteem, kuna müügitulemused on Wall Street Journali sõnul seni ületanud ka analüütikute ootusi.

Müügiedu on aga suhteline. Kuigi populaarsuselt teist operatsioonisüsteemi Windows XPd müüdi esimese kahe kuuga 17 miljonit eksemplari, on see tulemus suhtes müüdud arvutite arvuga suurem. Nimelt müüdi 2001. aastal, kui XP turule tuli, maailmas kokku 136 miljonit arvutit, eelmisel aastal aga 227 miljonit arvutit. Seega on arvutimüük selle ajaga pea kahekordistunud.

Veel on Vista müügiarvudele lisatud tasuta paketid, mis anti mitmel pool arvutiostuga tasuta kaasa. Vista müüki on märkimisväärselt turgutatud ka mitmete teiste sooduspakkumistega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755