28. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tõusis infotehnoloogiamaade pingereas 20. kohale

Esmaspäeval, 26. märtsil, esitles Maailma Majandusfoorum (WEF) Genfis oma uut Globaalset Infotehnoloogiaraportit, mille kohaselt on Eesti infotehnoloogia valdkonnas maailmas 20. kohal.

Võrreldes eelmise aastaga, on Eesti tõusnud kolme koha võrra. Kolmes eraldi kategoorias, sh online-teenuste kättesaadavuselt on Eesti aga 1. kohal. Maailma juhtriik infotehnoloogia valdkonnas on nüüd Taani, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Lisaks on raportis Eestile, kui edukale näidisriigile pühendatud eraldi peatükk. Ka esitlusel käsitleti umbes kolmandik ajast Eesti kaasust. Eestit märgiti ära kui riiki, millel on infotehnoloogia arendamiseks tegevuskava ja riigipoolne ühtne arusaamine ning visioon. Valitsuse IT-teenuste kasutamise osas oleme maailmas teisel kohal (1. on Singapur).

"Maailma Majandusfoorumi raport on ühelt poolt tunnustus Eesti e-riigile, samas toob ta ka nähtavaks valdkonnad, kus meil rohkem tööd tuleb teha," ütles ministeeriumi nõunik Mait Heidelberg. "Kolmes mõõdetud kategoorias (online-teenuste kättesaadavus, infotehnoloogia kasutamine ja valitsuse efektiivsus ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaga seonduv seadusandlus) saavutatud esikoht maailmas seab lati väga kõrgele ning arenevas maailmas sellist kohta hoida pole kindlasti kerge."

Heidelbergi sõnul viitavad meie nõrgemad kategooriad vajadusele panustada rohkem teadus- ja arendustegevusele. Tema kinnitusel peaks meie seniste näitajate osas punase laterna - ettevõtete asutamiseks kuluv aeg - tulemus juba järgmisel aastal koostatavas kokkuvõttes olema tunduvalt parem.

Genfis asuva ÜRO peakorteri ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures asuva Eesti alalise esinduse 3. sekretär Martin Lään märkis, et esitlusejärgselt toimunud vastuvõtul tunti huvi ka e-valimiste vastu.

Eestile järgnevad raportis sellised riigid nagu Iirimaa, Uus-Meremaa, Prantsusmaa ja Belgia.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755