2. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Philips toob turule ülivastupidava akuga mobiiltelefoni

Philips toob turule uue mobiiltelefoni, mille aku peab vastu märkimisväärselt kaua, andes kuni 10 tundi kõne- ja kuu ooteaega.

Xenium NRG aku on küll väga vastupidav, kuid kord tuleb siiski aeg ka seda laadida. Koostöös ettevõttega Techtium ja patareitootjaga Energizer on Philips aga probleemile lahenduse leidnud, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Uue tehnoloogia nimi on BackuPower ja see kujutab endast midagi väga lihtsat - tavalise AAA patarei auku mobiiltelefonis. Kui telefoni aku on tühi, piisab lihtsast AAA patareist, et saada umbes kolm tundi lisakõneaega või nädal ooteaega. Kui telefoniomanik otsustab telefonis kasutada laetavat AAA patareid, siis saab seda laadida samal ajal telefoni akuga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755