Ilves: iga kord kui venelane kasutab Skype'i, tarbib ta Eesti toodet

President Toomas H. Ilves ütles venekeelse BBC
online-intervjuus, et iga kord kui venelane kasutab Skype'i, tarbib ta Eesti
toodet.

President Toomas H. Ilves vastas venekeelse BBC lugejate küsimustele.

Lugeja Maksim Venemaalt küsis Ilveselt järgmise küsimuse: "Miks on Venemaal nii vähe kaupa Eestist. Uuralitest ida poole pole neid praktiliselt üldse leida. Kuidas seda situatsiooni parandada, millist kaupa võiks Eesti Vene tarbijatele pakkuda?"

Ilves vastas nii: „Ma ei tea, kui paljud inimesed kasutavad Venemaal Skype'i. Aga iga kord, kui kasutatakse Skype'i, kasutate te eestlaste poolt välja töötatud toodet. Mis puudutab seda, miks Venemaal on vähe Eesti tooteid, siis saan öelda, et 1994. aastal kehtestas Venemaa Eesti kaupade jaoks topelttollid, mis muudeti alles 1.mail 2004. aastal. Ehk kümme aastat ei saanud Eesti kaubad konkureerida Vene turul. Minu arvates on see poliitika, mis oli suunatud Eesti karistamiseks, andnud vastupidise efekti. Kuna Eesti ei saanud oma toodangut Venemaale müüa, avati enda jaoks teised võimalused ning hakati müüma Euroopasse, kus on palju kõrgemad standardid.”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara