18. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinnasõda pisema rivaaliga haavab Inteli

USA IT-gigandi Intel müügitulu langes 2007. aasta esimeses kvartalis protsendi võrra, kuna ettevõte on jätkuvalt hinnasõjas väiksema rivaaliga Advanced Micro Devices.

Maailma suurima kiibitootja esimese kvartali müügitulu oli 8,85 miljardit dollarit (102,2 miljardit krooni), eelmise aasta samal perioodil aga 8,94 miljardit dollarit (103,3 miljardit krooni), kirjutas BBC.

Kuigi Inteli müügitulu langes, näitavad viimased andmed, et tulemused on siiski paremad kui rivaalil Advanced Micro Devices (AMD).

AMD teatas eelmisel nädalal, et ettevõtte müügitulu jääb ilmselt umbes 20% oodatust väiksemaks, kuna konkurentsi tõttu Inteliga langevad hinnad ja tellimusi on vähem.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755