18. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vargad peibutavad Wifi-lõksudega

Küberkurjategijad panevad üles nii avalikke kui privaatseid WiFi-võrke, püüdmaks inimesi identiteedivarguse ahelaisse, hoiatab USAs arvutiturvalisusega tegeleva firma juht.

Firma TraceSecurity tehnoloogiajuht Jim Stickley sõnul on kurjategijad asunud tegutsema hotellide WiFi-võrkudes. Hotellis ühendab inimene teadmatult oma arvuti WiFi-võrku ning satub varga lõksu, kirjutas ScienceDaily.

Kui klient on juba võrguühenduses, on vargal vaba juurdepääs nii tema sülearvutisse kui ka võrguühendustele.

Sel moel saab varas enda kätte mitte ainult inimese enda andmed, koodid ja salasõnad, vaid ka hotellikülastaja firma andmeid.

"Hotellide WiFi-võrgud on varastele järjekordne magus marjamaa," ütles Stickely

Tema sõnul peaksid arvutikasutajad olema eriti valvsad, kui kaitsta tuleb mitte ainult enda, vaid ka oma tööandja andmeid.

Identiteedivargused ning küberluure on saanud tänapäeval juba liiga tavaliseks, lisas ta.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755