29. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestit on tabanud pahatahtlikud küberründed välismaalt

Hoolimata viimaste päevade pahatahtlikest rünnetest Eesti kodulehekülgede vastu, püsib Eesti sisene internetiliiklus ning võimalus külastada välismaiseid kodulehekülgi.

Rünnetega võitlemiseks tuli aga piirata Eestist väljapoole jäävate kasutajate ligipääsu rünnatavatele valitsusasutuste kodulehekülgedele, teatas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus.

„Ründed on ilmselgelt pahatahtliku iseloomuga. Tegemist ei ole kasutajate suure huviga meie kodulehekülgedel leiduva info vastu,” kirjeldas toimuvat CERT Eesti juhataja Hillar Aarelaid. „Välisfoorumites levivad üleskutsed ning näpunäited, kuidas vabatahtlikud nö „abistada” saaks,” lisas Aarelaid.

Kui Eesti siseselt on enamus avaliku sektori kodulehekülgesid taas kättesaadavad, siis väljaspool Eestit asuvad internetikasutajad neid suures osas ei näe. „Meie tänase päeva eesmärk on järk-järgult kodulehekülgesid taastada, et neid väljastpoolt Eestit tulevatele kasutajatele kuvada," kommenteeris lähiaja tegevusi CERT Eesti juhataja Hillar Aarelaid.

CERT (Computer Emergency Response Team) Eesti käsitleb Eesti arvutivõrkudes toimuvaid turvaintsidente, teostab ennetavaid tegevusi nende ärahoidmiseks ning tõstab kasutajate turvateadlikkust. Eesti riigi tasemel täidab CERT ülesandeid Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse infoturbeintsidentide käsitlemise osakond.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755