2. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Netiportaal www.ee sattus taas Vene häkkerite tugeva rünnaku alla

Internetiportaali www.ee server sattus täna taas tugeva Vene häkkerite rünnaku alla, kuna seda seostatakse Eesti riigi ametlike netiväljaannetega, teatas haldaja.

Internetiportaali www.ee server jäi laupäeval, 28.04.07 tugeva Venemaa suunalise rünnaku alla. Pahatahtlikel häkkeritel ei õnnestunud küll serverisse sisse murda, kuid sellele vaatamata suudeti www.ee server ummistada päringutelaviiniga (DDos rünnak), mis tingis häired serveri töös.

Rünnaku põhjuseks peetakse osades internetifoorumites levivat arvamust, et http://www.ee/ aadressil asub eesti valitsuse ametlik koduleht. Et toimunud rünnakut ohjeldada peatati 28. aprilli õhtul serverile välisliikluse. Välisliiklus taastati 30. aprillil.

Täna varahommikul kordus kõik sama stsenaariumi järgi, mille tõttu haldaja oli sunnitud taas välisliikluse katkestama. "Tegutseme rünnaku ohjeldamise nimel ja taastame välisliikluse esimesel võimalusel," teatas haldaja, kellele jääb täiesti arusaamatuks http://www.ee/ seostamine Eesti valitsusstruktuuridega. wwWärav on lisaks eesti keelele ka vene ja inglise keelne, mistõttu võiks olla portaali sisu ja olemus kõigile üheselt mõistetav.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755