2. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viirusetõrjuja: turvake küberründe ohus arvuteid!

F-Secure Tugikeskus kutsub küberründe ohus kõiki tavakasutajad arvuteid turvama.

F-Secure'i Tugikeskus kutsub üles rakendama nii tehnoloogilisi meetmeid kui ka elementaarseid turvareegleid, mis tagaksid kõikidele arvutikasutajatele arvutite turvalisuse ja andmete säilimise ning kaitseksid soovimatute sissetungijate vastu.

"Pidades silmas viimaste päevade sündmusi aga ka kaasaegseid IT-rünnakute võimalusi üldse, ei ole ühelgi arvutikasutajal soovitatav avada tundmatuid meile, mis võivad sisaldada näiliselt reklaami, eksitavat infot või nuhkvara komponente. Kindlasti tuleb ka jälgida, et viiruse definitsioonid oleksid uuendatud, vastasel korral võimaldavad need saatjal kasutada teie arvutit ründeplatvormina kasutaja teadmata," sõnas Baltic Computer Systemsi edasimgijuht Raido Orumets.

”Lausa lubamatu oleks praeguses olukorras töötada arvutil, millel puudub igasugune kaitse internetis levivate ohtude vastu. Turvakaitseta arvuti on kui koduuks, kus seisab luku asemel ees vaid luud,” lisas Orumets, kelle sõnul on viimasel ajal paljudesse e-postkastidesse sattunud provotseerivaid üleskutseid, mis esmapilgul on tulnud tuttavatelt inimestelt. Suure tõenäosusega ei tea saatjad kirja olemasolust midagi ning nende arvutit ja postkasti on kasutatud taoliste kirjade edastamiseks kasutaja teadmata.

Taolised juhtumid ei ole esmakordsed ning kõigil infoturbe tootjatel on kaitse selliste rünnakute vastu loodud. Kasutaja peab vaid jälgima, et tema arvutisse oleks installeeritud viirusetõrje, millel ka kõik viimased uuendused oleksid peal. Kõik viirusetõrje tootjad uuendavad pidevalt oma tooteid, mis aitavad arvutikasutajatel oma süsteeme paremini turvata.

Soovitame hoolitseda ka viimaste windowsi turvapaikade olemasolu eest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755