3. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-firmad: taunime küberrünnakuid

Viimastel päevadel on hoogustunud välismaalt lähtuvad küberrünnakud eesmärgiga häirida paljude Eesti organisatsioonide veebi-ja nimeserverite tööd.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus Infoturbeintsidentide käsitlemise osakond (CERT Eesti) on teinud koostöös teiste riigiasutuste ja info-ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektori ettevõtetega nende rünnete tõrjumisel tõhusat tööd.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit taunib katseid häirida meie demokraatliku ühiskonna avatust tagavate infotehnoloogiliste kanalite ja vahendite toimimist ning kutsub kõiki IKT sektori ettevõtteid üles osutama CERT Eestile igakülgset abi tekkinud probleemide lahendamisel.

Soovituseks ka Interneti kasutajatele - uudisteportaali soovitud lehekülg ei avane seepärast kiiremini kui vajutada korduvalt „refresh“ nuppu, pigem suurendab see täiendavalt sidevõrgu koormust ja aega läheb veelgi rohkem. Samuti vaadake üle kasutatav viirusetõrje tarkvara ning ärge avage e-kirju lihtsalt uudishimust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755