3. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laanet: Eesti IT-mehi ootab ees tõsine väljakutse

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige, endine siseminister Kalle Laanet ütles, et viimaste päevade küberrünnakud Eesti elektroonilise infoväljale seavad meie e-riigi spetsialistid tõsise väljakutse ette.

Laaneti sõnul tuleb IT-spetsialistidel tõsiselt vaeva näha, et tagada riigiasutuste ja samuti erasektori tõrgeteta töö, teatas erakond.

"Enamus meie dokumendihaldusest ja peaaegu kogu informatsiooni talletamine toimub elektroonselt, mis seab rünnakute puhul väljastpoolt Eesti julgeoleku tõsisse ohtu," ütles Laanet.

"Selleks et taolist olukorda ei tekiks, peavad IT-spetsialistid välja töötama ja samuti ellu viima elektroonilise infovälja kaitse kava."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755