9. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberrünnakute eesmärgiks võib olla Eesti infoblokaad

Teisipäeva, 8. mai hilisõhtul kell 23 algas suuremahuline küberrünnak, mis kestab praeguseni, teatas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus.

Rünnete põhilisteks sihtmärkideks on jätkuvalt valitsusasutuste veebilehed ja andmesidevõrgud.

„Pahatahtlike küberrünnakute üheks eesmärgiks on blokeerida Eesti riigiasutuste ja meediaväljaannete andmesidekanalid, et takistada adekvaatse info levikut väljapoole riiki,” kommenteeris ründeid valitsuse infonõunik Martin Jaško.

Eesti siseselt käimasolev rünnak internetikasutajaid oluliselt ei sega. Küberrünnakutega võitleva Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse eesmärk on tagada, et ka välisriikides oleks võimalus saada internetist infot Eestis toimuva kohta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755