11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Telekomi töötajad alustasid streiki

Esimest korda pärast Saksa telekomiettevõtte Deutsche Telekom erastamist on firmas streik - tööseisakus osaleb üle 10 000 töötaja.

Töötajad ei ole rahul kulude kärpimise plaaniga, kus T-Comist kavatsetakse paljud töötajad viia üle kontserni madalamate palkadega tütarettevõtetesse, kirjutas BBC News.

Streigile vaatamata ei usu Deutsche Telekom, et töös tuleks ette suuremaid korratusi.

T-Comis on kokku 80 000 töötajat. Ametiühing Verdi on teatanud, et streiki jätkatakse, kuni ettevõte oma pakkumist parandab. Praeguse plaaniga pakub ettevõte töötajatele pikemate töötundide eest 9% vähem palka.

Neljapäeval teatas Deutsche Telekom, et aasta esimese kvartali kasum langes 58%, kuna üle poole miljoni kliendi on loobunud firma tavatelefoniteenustest ja liitunud odavamate teenusepakkujatega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755