11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiili ja mp3-mängijat saab laadida päikesega

Suvel seiklema minnes ei pruugi olla võimalust vajadusel mobiiltelefoni laadida. Selle mure saab nüüd lahendada ka mugava päikesepatarei abil.

Uue leiutisega saab laadida nii telefone, digitaalkaameraid kui mp3-mängijaid, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

Kuigi päikesepaneele on toodetud juba mõnd aega, hakkavad nad just nüüd muutuma väiksemaks ja odavamaks. Väikeelektroonikale sobiva laadija saab soovija endale juba mõnesaja krooni eest. Olemas on laadijaid, mis tootjate sõnul sobivad 98% turul pakutavatele mobiiltelefonidele, mp3-mängijatele, digitaalkaameratele ja muule väikeelektroonikale.

Seade aga vajab töötamiseks ilusat ilma. "Kui taevas on mõned pilved, on kõik hästi, aga kui sajab vihma, siis süsteem ei toimi. Samas aga võib patarei päikeselise ilmaga täis laadida ja energiat hiljem siis kasutada, kui ilm on halb," ütles päikesepatareisid importiv ja müüv Taani ettevõtte DSR Scandinavia omanik Svend-Erik Gottlieeb.

Mobiiltelefoni laadimiseks läheb tema sõnul seadmega aega kaks-kolm tundi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755