11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiljälgimine aitas leida südamesiirdamisele oodatud poisi

Politsei suutis 10- aastase südame siirdamist ootava poisi leida mobiilijälgimist kasutades, paludes telefonioperaatoril kindlaks teha poisi ema mobiiltelefoni asukoht.

10-aastasele poisile siirdati USAs Pittsburghi lastehaiglas möödunud laupäeva õhtul edukalt doonorsüda. Kuid see läks napilt. Poiss oleks peaaegu uuest südamest ilma jäänud, sest poisi vanematega ei suudetud kuidagi ühendust saada, et poiss lõikusele kutsuda, kirjutas AP.

Alles seejärel, kui politsei kasutas mobiiltelefoni jälgimist, õnnestus poiss koos emaga jazzfestivalilt üles leida. Kontsert peatati ning teatati, et ostitakse poissi koos emaga.

500-pealine festivalipublik saatis poisi südamelõikusele püstijalu aplodeerides. Kontserti dirigeerinud Steve Hawk nimetas seda oma 30-aastase karjääri emotsionaalselt kõige liigutavamaks hetkeks.

"Mobiiljälgimist võib kasutada vaid juhul, kui on elu ja surma küsimus või kui kedagi kahtlustatakse mõrvas," ütles osariigi politseijuht James Green. Kõigil muudel juhtudel peab jälgimiseks olema kohtuniku luba.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755