11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia müük sattus kriitikatule alla

Rootsi valitsuse otsus müüa maha telekomihiid Telia Sonera on riigi parlamendis sattunud kriitikatule alla.

Kriitikute sõnul ei tohiks Telia Sonera müügiga kiirustada. "Olulisem on, et tehing läheks hästi, mitte kiiresti," kirjutasid Rootsi päevalehe Dagens Nyheter arvamusküljel Riksdagi liikmed Anne-Marie Pålsson, Sven Bergström ja Annelie Enochsson.

Telekomifirma müügiga võib nende sõnul kaasneda julgeolekupoliitiline risk, kuna müügiga läheb riigi kontrolli alt ära oluline võrgustik.

"Küsimus on selles, kas võrgustikus liikuvat infot saab ära kasutada ka muuks eesmärgiks peale äriliste eesmärkide," kirjutasid allakirjutanud.

Et vältida võrgustikus liikuva info sattumist valedesse kätesse, panid parlamentäärid ette eraldada osa võrgustikust Telia Sonerast ja anda see eraldi ettevõttele, mis endiselt kuulub riigile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755