15. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MySpace ja YouTube on USA sõduritele keelatud

USA sõjaväe ametnikud teatasid esmaspäeval, et MySpace, YouTube ning veel kümne vähemtuntud veebisaidi kasutamine on nüüdsest sõjaväe arvutisüsteemi kaudu keelatud.

Põhjuseks on nimetatud veebikeskkonnast alla laetavad mahukad multimeediafailid, mis võivad ummistada kanalid, mida armeel tähtsamate ülesannete jaoks vaja läheb. Samuti on probleemiks võimalik pahavara ja viirused, mis failide allatõmbamisega kaasa võivad tulla, vahendas AFP.

"Kuid tähtsaimaks küsimuseks on siiski ühenduse kvaliteet ja kiirus, mis ei tohi kannatada allalaetavate videote tõttu," ütles USA kaitseministeeriumi pressiesindaja Jeffrey Gordon.

Kodust kaugel Afganistanis, Iraagis ja mujal maailmas teenivate sõdurite seas on sellised keskkonnad viimasel ajal üha populaarsemaks muutunud, sest nende läbi on võimalik natuke koduigatsust leevendada.

Siiski ei piira regulatsioon sõduritel nende saitide kasutamist isiklike arvutite ja internetiühendustega. Missioonil viibivatel sõduritel on sellest aga vähe abi, sest kasutada on vaid sõjaväe internetiühendused.

Endiselt on sõduritel lubatud kirjutada veebipäevikuid, kuid seda niikaua, kuni nad ei avalda olulisi üksikasju eelseisvate tööülesannete kohta.

Saitide MySpace ja YouTube keelamiseni viis uurimus, mis kinnitas, et need on sõdurite poolt enimkülastatud internetilehed.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755