16. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välismaal helistamine muutub odavamaks

Euroopa Parlament kiitis eile heaks riikidevaheliste mobiilikõnede hinna piiri eelnõu, mis muudab rahvusvahelised kõned euroliidus oluliselt odavamaks.

Kui seni tuleb Euroopa riikidest mobiiliga koju helistades arvestada keskmiselt üheeurose ehk 15,6-kroonise, kohati aga koguni 12-eurose (187-kroonise) minutihinnaga, siis nüüd on kavas seada kõigile mobiilioperaatoritele ühtne ja turuhindadest tunduvalt madalam roaming-teenuse hinna ülempiir, kirjutas Postimees.

Eile europarlamendis saavutatud kokkuleppe kohaselt kujuneb uue regulatsiooni kehtimise esimesel aastal kõnehinna ülempiiriks 49 eurosenti (7,7 krooni) minut ning vastuvõetava kõne vahendamisel ei tohi küsida rohkem kui 24 senti (3,8 krooni) minuti eest. Järgneva kahe aasta jooksul alaneb kõnehinna ülempiir 46 ja 43 eurosendini (7 ja 6,7 krooni) ning kõne vastuvõtmise hind vastavalt 22 ja 19 eurosendini (3,4 ja 2,9 krooni).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755