17. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT Grupp: 2007 on välismaiste arvutitootjate aasta

Delli toodete ametlik esindaja Eestis IT Grupp prognoosib tänavu arvutiturul välismaiste kaubamärkide võidukäiku, ettevõtte hinnangul kasvab välismaiste tuntud arvutimärkide müük tänavu kiiremini kui kodumaine arvutimüük ja kohalik arvutiturg tervikuna.

IT Grupi juhatuse liikme Esti Ehatamm-Felsi sõnul on 2007. aasta eriline ja murrab senise trendi. „Tuntud rahvusvaheliste arvutimärkide müügi kasvuks kujuneb tänavu kuni 40 protsenti, mis ületab nii kohaliku arvutituruturu kogukasvu kui ka kodumaiste arvutimüüjate ja -tootjate tulemusi,“ lisas Ehatamm-Fels.

Põhjustest rääkides nimetab Ehatamm-Fels ennekõike seda, et kodumaiste ja lääne tuntud tootjate arvutite hinnavahe on minimaalne ja paranenud elutingimuste ning suurema sissetuleku korral, eelistatakse üha enam lääne tuntud arvutimärki. „Kohalikud tootjad ei suuda sammu pidada suurte rahvusvaheliste arvutimüüjate mudelivahetuse ja -uuendustega, mida aga Eesti ostjad järjest enam hindavad ja oluliseks peavad,“ sõnas ta.

Eespool öeldud suundumusi toetavad ka IT Grupi esimese kvartali ja käesoleva aasta aprilli müügitulemused. Lisaks IT-ettevõtte Delli ametlikule esindamisele müüb IT Grupp ka HP arvuteid ning teostab nende garantiiremonti. Mõlema märgi müük suurenes tänavu esimeses kvartalis aastataguse ajaga võrreldes üle kahe korra, ütles Ehatamm-Fels. Ka aprill oli tema kinnitusel väga edukas, müük kasvas aastaga ligi 100%, samal ajal kui arvutituru värske ülevaate järgi vähenes kodumaiste arvutite müük tänavu aprillis esmakordselt pärast pikka kasvuperioodi 14 protsenti.

Turu arengut ja kasvu ning Delli ja HP arvutite müügitulemusi aluseks võttes prognoosib IT Grupp tänavu välismaiste tuntud arvutimärkide müügi kiiret kasvu, mis ületab oluliselt ka kohaliku arvutituru kogukasvu. Aasta lõpuks ennustab IT Grupp umbes 40 protsendi suurust aastakasvu välismaistele tuntud arvutimärkidele ning turgu võidetakse kodumaistelt tootjatelt.

IT Grupp on Delli ametlik esindaja Eestis, ettevõte müüb ja teostab garantiiremonti ka HP toodetele. Täielikult Eesti kapitalil põhinev infotehnoloogiafirma pakub täislahendusi nii suurtele ja keskmistele firmadele kui ka avalikule sektorile. Ettevõtte klientide hulka lisandusid 2006. aastal väikefirmad ning kodukontorid. Uus suund on siinne jaeturg.

IT Grupi kogukäive 2006. aastal oli 70 miljonit krooni ja kasum 1,5 miljonit krooni. Käesoleva aasta esimeses kvartal müüs IT Grupp 27 miljoni krooni eest arvutitehnikat ning aastane müügikasv oli 100 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755