17. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisvenelased plaanivad Eestis avada vene uudistekanali

Konkreetse plaaniga luua Eestisse eraldi venekeelne uudistekanal on valitsusega juba ühendust võtnud Šveitsis elav multimiljonär.

Mõjuka Saksa päevalehe Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) andmetel kavandab eksiilis elav vene multimiljonär Eestisse Kremlist sõltumatu CNNi või Al-Jazeera tüüpi satelliidikanali rajamist, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

FAZ tsiteeris ka justiitsminister Rein Langi, kelle sõnul vaataks Eesti vastava avalduse laekumisel ringhäälingu loataotluse ka läbi, pidades samas silmas Eesti julgeolekuhuvisid.

Meediaeksperdi ja endise ETV juhi Ilmar Raagi sõnul on jutte Venemaa turule orienteeritud Kremlist sõltumatu kanali loomisest liikunud küll, kuid ta pole kuulnud kavast selline kanal Eestisse rajada. Raag nentis, et see eeldaks üsna suure grupi ajakirjanike toomist Eestisse. "Siin töötavate vene ajakirjanike hõive tulevikus kasvab niikuinii, aga nendest ei piisaks sellisele kanalile," märkis ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755