22. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond otsib Eesti Silicon Valley loomiseks inimesi

Tehnoloogiaettevõtetesse investeeriv ja sotsiaalmajanduslikku arenguseiret teostav Eesti Arengufond asub looma oma meeskonda ja otsib nii Eestist kui ka väljastpoolt ambitsioonikaid ja kogemustega inimesi.

Meeskonna tuumik loodetakse komplekteerida augusti lõpuks. Esimese konkursiga otsitakse investeeringute divisjoni direktorit, finantsanalüütikut ja tehnoloogiaeksperti, arenguseire divisjoni majanduseksperti ja infoühiskonna valdkonna juhti, teatas fond.

"Me otsime tõeliselt häid inimesi, kel oleks ambitsiooni, võimekust ja missiooni Eesti majanduse arendamisse panustada. Me pakume meeskonnale suurt väljakutset, mis on toetatud parima rahvusvahelise oskusteabe ja koolitustega. Kõik seda selle nimel, et Eestist sirguks üha enam maailmas nähtavaid tehnoloogiaettevõtteid," ütles fondi juhatuse esimees Ott Pärna.

"Miks mitte võtta eeskujuks seesama Silicon Valley, see ei ole ju tegelikult muud kui paar tugevat ülikooli, suur hulk edukaid ja tuntud tehnoloogiaettevõtteid ning üliefektiivne riskikapitaliturg Põhja Californias. Me oleme küll väike, kuid meil on eeldusi oma regiooni ränioruks kujunemisel, ja seda rohkem kui me tagasihoidlike põhjamaalastena arvata julgeme," sõnas Pärna.

Pikemas perspektiivis kujuneb Eesti Arengufondist 20 - 25 töötajaga ekspertorganisatsioon, mis saab olema Eesti majanduse arengut käsitleva diskussiooni keskmeks.

Eesti Arengufond on 2006. a seaduse alusel loodud avalik-õiguslik organisatsioon, mille eesmärk on algatada ja toetada Eesti majandusstruktuuri ajakohastamist, ekspordi kasvu ning töökohtade loomist.

Arengufond teostab koos erasektoriga põhikapitaliinvesteeringuid tehnoloogiaettevõtetesse ning analüüsib tehnoloogilisi ja valdkondlikke arengusuundi maailmas, prognoosib nende valguses Eesti pikaajalisi arenguid ning aitab vajalikke juhtimisotsuseid langetada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755