22. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiiltelefon hoiatab välgulöögi eest

Õues liikujaile saab sellest kindlasti abi olema - mobiiltelefon annab märku, kui äikesepilved on suundumas sinu suunas.

Näiteks golfimängijatele, aga ka matkajatele võib välk kujutada tõsist ohtu. Nüüd pakub Nokia mobiilile lisatud hoiatussüsteemi, mis kasutab ära asjaolu, et välgunooled kiirgavad raadiolaineid vahemikus kümnest hertsist viie gigahertsini, sagedus sõltub sellest, kui kaugel äikesepilv asub, kirjutas New Scientist.

Telefonide puhul juba tavalised Bluetooth, tri-band, GSM, Wi-Fi ja RFID seadmed saab panna neid signaale vastu võtma on kirjas Nokia patenditaotluses. Seejärel tarkvara tõlgendab vastuvõetud raadiosignaale, arvutab välja, kui kaugel on äikesepilv ning annab teada, kui pikselöögid on jõudnud ohtlikult lähedale.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755