24. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina hambapastadest leidi mürgiseid kemikaale

Ameerika Ühendriikide tervishoiuametnikud kontrollivad, kas Hiinast imporditud hambapasta sisaldab mürgiseid kemikaale.

Panama ja Dominikaani Vabariik teatasid, et Hiinast imporditud hambapastast leiti masina jahutusvedelikus kasutatavaid mürgiseid kemikaale. Hiina võimud teatasid, et süüdistusi uuritakse, kirjutas BBC.

Varem sattusid sel aastal tähelepanu alla Hiinas toodetud mürgised lemmikloomatoidud, mille tõttu surid mitmed Põhja-Ameerika kassid ja koerad.

Köhasiirup, mis sisaldas Hiinast pärit dietüleen-glükooli, tappis eelmisel aastal Panamal rohkem kui 50 inimest.

The New York Times'i andmetel müüs Hiina keemiatootja tööstuskemikaali glütseriini pähe. Glütseriini kasutatakse tihti niisutina nii hambapastades kui ka seepides ja muudes kosmeetikatoodetes.

Dietüleen-glükooli kasutatakse vahel kui madalama hinnaga aseainet glütseriinile. Hiina hambapastatootjad on väitnud, et väike kogus seda kemikaali on hambapastale ohutu.

"Me võtame näidiseid ja kontrollime hambapasta kaubapartiisid, mis on tulnud Hiinast," ütles Ameerika toiduliidu esindaja Doug Arbesfeld.

Panama ja Dominikaani Vabariik on tuhandeid Hiinast pärit Exceli ja Mr Cool'i kaubamärgiga hambapastatuube lettidelt eemaldanud.

Hiina on Kanada järel suuruselt teine Kanada hambapasta eksportija USA-sse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755