24. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM edendab „rohelist” tehnoloogiat

Miljardi dollarilise mahuga IBMi projekt „Suur roheline” hakkab tegelema arvutuskeskuste “rohelise” tehnoloogia edendamisega, teatas firma.

Plaani eesmärk on arvutuskeskuste energiatarviduse vähendamine. Projekti on kaasatud üle 850 energiaefektiivsuse arhitekti IBMi erinevatest üksustest.

„Serveriruumide energiasäästlikkuse tagamine on muutumas järjest aktuaalsemaks ka Eestis,” rääkis IBM Eesti OÜ tegevdirektor Valdo Randpere. „Suurte andmesidekeskuste planeerimisel ollakse huvitatud rahvusvaheliste kogemuste kaasamisest. Olulisemateks teemadeks on efektiivne jahutussüsteem ja energiatarbimise optimeerimine virtuaalkeskkondade loomise abil.”

Projekt “Suur roheline” ühendab suure hulga energiasäästule suunatud jõupingutusi ja võimaldab seeläbi lahendada ka klientide kõige keerukamad probleemid. Selle kinnituseks on IBMil kavas enda arvutuskeskuste arvutusvõimsust kahekordistada ilma, et voolutarve kasvaks. Tegu on aga maailma suurima äriotstarbelise IT infrastruktuuriga: kuuel mandril paiknevate arvutuskeskuste kogupindala on ligi 800 000 ruutmeetrit.

Projekti suurusele viitab ka nimi “Suur roheline”, mis on tuletatud IBMi hüüdnimest “Suur sinine”. Projekti uudsusele vaatamata pole ta mitte esimene selline samm, vaid loomulik jätk keskkonnasäästu alasele liikumisele, kus IBM on eestvedajaks olnud juba kaua – esimene keskkonnasuhete poliitika kehtestati aastal 1971.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755