Peek ostis dividenditulust laeva ja majad

Toomas Peegi firma Monteray Holdings maksis
tänavu dividendiks 20 miljonit krooni, mis kulus peamiselt laeva ning majade
ostuks.

"Ostsin laeva ja ehitan Soomes," kommenteeris Toomas Peek Äripäevale. "Lastele olen ka igaühele elamise soetanud." Palju raha läheb Peegil kõigele, mis on merendusega seotud, näiteks tema nimel olevate laevade hooldamisele, aga ka antiigile ning heategevatele projektidele.

Lisaks kogub Peek kirglikult vanu raamatuid. "Väga palju ostan vanu raamatuid, aga ka uutele raamatutele kulutan palju," rääkis Peek. Kõik antiikasjad, nagu mööbel, ankrud ja mitmesugused sisustusdetailid, on renoveeritud ja elavad Peegi juures n-ö uut elu.

Umbes kuu aega tagasi toimus Peegi ja tema kunagiste äripartnerite maksuvaidluses läbimurre. Ringkonnakohus otsustas, et endine rahandusminister ja praegune kinnisvaraärimees Tõnis Palts saab tagasi 12,1 miljonit krooni, mille maksuamet temalt 2005. aastal maksuvõlana sisse nõudis.

Palts ja Peek tegid kopsakad maksunõuded põhjustanud tehingud 1999. aastal. Ehkki Peegi sõnul ei kavatsetud maksudest kõrvale hiilida, pidi oma nime kohtus pikalt kaitsma. "Ma olen praegu väga õnnelik, et ringkonnakohus selle otsuse tegi," märkis Peek.

Mullu maksis investeerimisfirma Monteray Holdings oma ainuomanikule ja juhatuse esimehele Toomas Peegile 24 miljonit krooni dividende. Enne seda määrati dividendideks 20,1 miljonit ning 15,13 miljonit krooni.

Varem on Äripäev kirjutanud, et lõviosa Monteray Holdingsi tulust pärineb maksuvabas piirkonnas registreeritud tütarettevõttest, mille Peek omandas vahetult enne oma osaluse müüki tänases telekommunikatsioonifirmas Tele2.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara