5. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

iPhone jõuab müügile 29. juunil

Apple'i toodete fännide poolt palavalt igatsetud iPhone jõuab Ameerikas müügile 29. juunil, vahendas AP.

iPhone on kombinatsioon mobiiltelefonist ja multimeediapleierist. Lisaks saab teda kasutada e-maili lugemiseks ning internetis surfamiseks. Apple'i tegevjuht Steve Jobs esitles toodet käesoleva aasta 9. jaanuaril. Siis teatati, et iPhone tuleb müügile juunis, kuid kuupäeva ei täpsustatud. Nüüd on aga selge, et 29. juunil tuleb fännidel varakult poe ukse taha järjekordi moodustama hakata.

Toote hind jääb vahemikku 499–599 dollarit. iPhone'i iseloomulikuks tunnuseks on klahvide puudumine. Nende asemel on puutetundlik ekraan, millega Apple'i tegevjuhi Steve Jobsi sõnul harjub kiiresti. Ja kes kord harjunud, see ilmselt enam klahve näha ei taha.

iPhone on GSM-telefon, kuid Jobs on märkinud, et Apple tegeleb ka 3G-telefonide arendamisega.

Suurettevõtete innovatsioonijuhtide seas läbiviidud küsitlus andis Apple'ile maailma kõige innovaatilisema ettevõtte tiitli. Ilmselt mitte asjata, sest ainuüksi iPhone'i arendamise käigus on Apple patenteerinud üle 200 erineva tehnoloogilise lahenduse.

Õigus iPhone'i müüa on Apple Store'il ja AT T Mobilityl.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755