Amnesty: tsensuur muudab internetti

Amnesty International hoiatas, et internet
võib muutuda tundmatuseni, kui ei võeta ette midagi
online-vabaduste erosiooni peatamiseks, kirjutas BBC News.

Hoiatus tuli enne Amnesty konverentsi, kus repressioonide all kannatanud esitavad oma seisukohad.

Interneti repressioonid on levinud organisatsiooni teatel mitmekümnesse valitusse. Muuhulgas süüdistas Amnesty International Google'it, Microsofti ja Yahoo' repressioonidele kaasa aitamises. Ettevõtted väidavad, et nad järgisid kohalikke seadusi.

Amnesty on mures, sest tsensuur kasvab. "Hiina internetimudel, mis lubab veebiavarustuses äri teha, kuid ei luba kõnevabadust, on muutumas järjest populaarsemaks. Võrreldes viie aasta taguse ajaga on kasvanud riikide arv, kes sulgevad lehekülgi ja arreteerivad blogijaid," ütles Amnesty kampaania juht Tim Hancock. "Kui me probleemiga ei tegele, võib internet tundmatuseni muutuda," lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara