6. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i loojad ostsid osaluse online-saadete levitajas

Investeerimisgrupp Ambient Sound Investments (ASI) omandas osaluse Ameerika ettevõttes Blip.tv, mis levitab eraisikute ja sõltumatute tootjate loodud saateid Internetis.

Kapitali kaasamise teises ringis investeerisid lisaks ASI-le ettevõttesse mitmed tuntud tehnoloogiavaldkonna investorid ning USA riskikapitaliettevõte Lauder Partners. Blip.tv kasutab saadud investeeringut pakutavate saadete juurde müüdava reklaami mahu suurendamiseks, teenuse ja kliendisuhtluse arendamiseks ning tehnoloogia täiustamiseks. Tehingu suurust osapooled ei avalikusta.

Online-saadete edastaja blip.tv abil saavad enda loomingut näidata ning sellelt ka märkimisväärset tulu teenida kõik soovijad. Blip.tv jagab teenitud tulu saadete autoritega pooleks. Ettevõtte levitatavaid saateid näidatakse erinevates internetikeskkondades, mille kasutajate hulk kokku ulatub sadade miljonite inimesteni. Blip.tv asutati 2005. aasta mais.

„Blip.tv annab uued vahendid eraisikutele ja sõltumatutele tootjatele, kes muudavad tänapäeva meediatööstust,” ütles blip.tv tegevjuht Mike Hudack. „Sarnaselt Skype’ile kasvas ka blip.tv välja rohujuure tasandilt ja meil on hea meel, et Skype’i taustaga ASI jagab meie usku saadete levitamise tulevikku Internetis. Inimestel on võimalus jagada oma valmistatud saateid piiranguteta ja nende edu sõltub andekusest, mitte tutvustest.”

„Meile meeldib, et blip.tv teenuse arendamisel toetutakse kasutajate tagasisidele,” ütles ASI juhtivpartner Toivo Annus.

Blip.tv pakub eraisikutele ja sõltumatutele tootjatele nende loomingu talletamiseks serveriruumi, saadete levitamise ja reklaamimüügivõimalusi. Blip.tv edastatavate saadete hulgas on mitmeid Ameerikas tuntud sarju nagu Wallstrip, The Show with Ze Frank, Goodnight Burbank ning uudsete internetilahenduste auhinnaga Webby pärjatud saated JETSET ja Terra TV.

Blip.tv on online-saadete levitaja, kelle valikus on nii auhinnatud komöödia- ja draamasarju kui uudistemagasine ja reality-saateid. Need on saadaval aadressil ja mujal Internetis, samuti iTunesi ja Apple TV ning mitmete digitaalse videolaenutuse teenuse pakkujate vahendusel ja tuntud videokeskkondades nagu AOL Video ja Yahoo! Video.

Ambient Sound Investments (ASI) on Skype’i nelja eestlasest kaasasutaja investeerimisgrupp, mis rahastab käivitusjärgus olevaid tehnoloogiaettevõtteid. Investeerimisportfelli otsitakse uudseid tehnoloogiaid või nendel põhinevaid teenuseid pakkuvaid ettevõtteid. Alates 2006. märtsist on ASI investeerinud erinevatesse valdkondadesse, näiteks telemaatikasse, biotehnoloogiasse ning tarkvaraarendusse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755