7. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäelased punuvad suurejoonelist internetiäri

Eesti, täpsemalt Lasnamäe päritolu Fotki.com valiti maailma 25 parima suhtlusportaali hulka, kirjutas Eesti Ekspress.

Valija oli tehnoloogiamaailma juhtiv e-ajakiri CNET. Fotki.comi kõrvutati valikus selliste hiiglastega nagu YouTube, MySpace, Napster ja Amazon.

"Pole kuulnudki," ütles küberguru Linnar Viik, kui temalt Fotki.comi kohta küsida. USA turul on veebikeskkond rohkem tuntud.

Ekspress uuris, kes on selle vähetuntud saidi taga ja leidis tundmatu, ent ambitsioonika 31aastase vene rahvusest Dmitri Doni ning tema eestlannast abikaasa Katrin Lilleoksa.

Üheksa aastat tagasi omaenda fotode veebi üles riputamiseks loodud keskkonda külastab täna pool miljonit inimest ööpäevas. Dmitri sihib aga kümneid miljoneid. Lisaks riskikapitalistide rahasüste ning oma nime kirjutamist suurte tähtedega maailma IT-tööstuse ajalukku. "Et me kasvatame igal aastal käivet ligi kaks korda, see on hea. Aga meid huvitab superkasv! Ning selle loodame saavutada juba tänavu," ütles Dmitri Ekspressile firma Lasnamäel Pae tänaval asuvas kontoris.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755