11. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FBI: finantspetturid on sihikule võtnud hotellid ja internetikohvikud

Kübersulid installeerivad avalikesse arvutitesse programme, mis salvestavad kasutajate iga klahvilöögi, ning kasutavad seejärel varastatud sisselogimisandmeid e-börsiarvetele sissemurdmiseks ja aktsiahindadega hangeldamiseks.

USA Föderaalne Juurdlusbüroo avastas, et küberkurjategijad on sihikule võtnud pahaaimamatud hotellikülastajad ja internetikohvikute kliendid, kirjutas SEB Eesti Ühispanga äriklientide leht Portfolio.

Kui investorid kasutavad avalikke arvuteid oma börsiarvete kontrollimiseks või aktsiatehingute sooritamiseks, pääsevad petturid ligi nende kasutajatunnustele ja salasõnadele. Sulid kasutavad arvel olevaid finantsvahendeid nende aktsiate hinna üleslöömiseks, mida nad enne ise ostsid. Seejärel müüvad nad aktsiad kasumiga maha.

FBI küberosakonna direktori asetäitja Shawn Henry ütles intervjuus Bloombergi ajakirjanikele, et inimeste jaoks on internetikohvikute või hotellide ärikeskuste arvutite kasutamine täiesti tavaline, kuid investorid ei tohiks kasutada arvuteid, mille turvalisuses nad täiesti kindlad pole.

E*Trade'i andmetel tõi e-aktsiaarvete ründamine ainuüksi eelmise aasta kolmandas kvartalis kaasa kahjusid 18 miljoni USA dollari ulatuses. Petuskeemiga on rünnatud ka TD Ameritrade'i arveid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755