11. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM tegi üllatuspakkumise Rootsi tarkvaraettevõttele Telelogic

Üks maailma suurimaid arvutitootjaid IBM teatas analüütikute üllatuseks, et ostab Rootsi tarkvaraettevõtte Telelogic, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

"Väga lõbus ja huvitav. IBM ostis Rational Software'i, mis oli Telelogicsi suurim konkurent. Võiks ju arvata, et nad said siis sellega, mida tahtsid," väljendas oma üllatust Rootsi börsianalüüse koostava ettevõtte Redeye analüütik Greger Johansson, viidates IBM 2003. aasta tehingule.

Johansson lisas siiski, et ilmselt tahab IBM oma nišis saada suurimaks ning ihub nüüd hammast Telelogicule, mis on varem väiksemaid ettevõtteid üle võtnud.

Analüütikud on avaldanud ka arvamust, et IBMi pakkumine muudab aktiivseks omakorda IBMi konkurendid.

Osa analüütikute sõnul aga ei ole tegu millegi üllatuslikuga, öeldes, et tegu on IBMi loomuliku laienemissammuga. "Telelogicul on veidi teistsugune fookus kui Rationalil, nad tegelevad enam sisseehitatud süsteemidega," ütles teine analüütik.

Johansson ütles, et alati spekuleeritakse hinna ümber, kuid tema arvates on pakkumine õiglane. Lisaks on tema sõnul tegemist rahalise pakkumisega, mis muudab selle aktsionäridele veelgi ahvatlevamaks.

IBM pakkus ühe Telelogicu aktsia eest 21 Rootsi krooni (35 Eesti krooni). Kella 10.40 paiku kaubeldi aktsiaga börsil 21,3 Rootsi krooni (35,6 Eesti krooni) piiril.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755