12. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

iPhone'i ootus ajab inimesi poe ette telkima

Tasuta Wi-Fi, hamburgeriputka ja mõned sõbrad aitavad Daniel Eran Dilgeril kangekaelselt vastu pidada need mõned nädalad, kuni ta saab enda kätte ihaldatud kultuseseme.

Dilger kavatseb telkida Los Angelesi Apple'i poe ees kuni 29. juunini, mil jõuab müügile iPhone - puutetundliku ekraaniga mobiiltelefon, mis mängib muusikat, videot ning võimaldab surfata internetis ning saata e-maile, kirjutas Reuters.

Solutions Research Groupi uuringujuhi Kaan Yigiti sõnul on tüüpiline iPhone ostja kolledžiharidusega keskmisest kõrgema palgaga noor mees.

USAs hakkab iPhone maksma 5863 kuni 7035 Eesti krooni, seda müüakse nii Apple'i kui AT T kauplustes.

Kuigi telefon on mobiiltelefoni kohta üsna kallis, tahavad inimesed seda, sest telefonis on kõik asjad koos.

Eelmisel nädalal tõusis eBay oksjonikeskkonnas iPhone eelpakkumistel telefoni hind isegi 9380 kroonini. Reedel keelas eBay oma keskkonnas kõik iPhone'i pakkumised, põhjuseks ülisuur nõudlus.

Kahtlemata on iPhone lahe, aga millega seletada sellist tungi?

Mobiiltelefoniekspert Jen O'Connell, kes on kirjutanud mobiilivalikut lihtsustava nõuanderaamatu, toob välja kaks põhjust. Esiteks - Apple'i promoveskid jahvatavad võimsalt. Nii võimsalt, et kumu on jõudnud ka vanaemade kõrvu. Teiseks on firma tootevalikus juba ees kaks kuulsat kultuseset - Maci sülearvuti ning iPodi muusikamängija.

Apple'i asutaja Steve Jobs esitles telefoni jaanuaris, kuid kontsern ei avalikustanud telefoni müügiletuleku kuupäeva enne, kui eelmisel nädalal hakkasid USA telejaamades jooksma iPhone'i reklaamklipid.

. Keskkonnas YouTube on juba ilmunud esimesed libareklaamid, mis originaalide üle nalja viskavad.

Reklaamklippe saab vaadata aadressil www.apple.com/iphone

O'Connel seostab iPhone'i ümber puhkenud haipi telefoni unikaalsusega. "Midagi sellist pole lihtsalt varem olnud. Näeb lahe välja ning sellega on lahe toimetada. Mul läheb suu vesiseks. Ma tahan seda."

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755