Robotite olümpial võideldakse leegiheitjatega

USAsse San Fransiscosse kogunevad täna üle
ilma kokku robotid, et võtta mõõtu jalgpallis, lähivõitluses ja sumos.

24 riigi robotiehitajad on toonud oma loomingu robomängudele, mis on Guinessi rekordite raamatu järgi maailma suurim robotivõistlus, teatas Physorg.

Tänavu on kavas 83 erinevat ala, viiendik alasid on seotud kõndivate inimesesarnaste robotitegaKõrghetk saab olema robotivõitlus, kui kuni 154 kilo kaaluvad masinad kuulikindlate klaaside taga üksteist hävitades romurallivad. Viimane, mis veel töötada suudab, kuulutatakse võitjaks.

Võistlusrobotite arsenalis on saeterad, leegiheitjad ja hüdraulilised haamrid. Võitlusroboteid on oodata USAst, Kanadast, Brasiiliast, Mehhikost, Suurbritanniast, Hollandist, Austraaliast ning isegi Iraanist

"Iga aastaga muutuvad võitlusrobotid aina paremaks," ütles robomängude asutaja David Calkins. Mängude ideega tuli ta lagedale 2004. aastal, püüdes luua kohta, kust erinevates valdkondades tegutsevad insenerid saaks oma ideid proovile panna ning mõtteid vahetada.

Üks tänavusi tõmbenumbreid on jalgpall, kus inimesesarnased robotid löövad samamoodi väravaid nagu David Beckham. USA robotmeeskonnal on kaitsta mullune kuldmedal, kui nad surusid vastu muru Suurbritannia metall-meeskonna.

"See, kuidas robotid iga aastaga aina täiuslikumaks muutuvad on hämmastav," ütles Calkins.

Robotsumos kaotab see, kes esimesena väikesest ringist välja trügitakse. Lisaks pannakse robotid proovile kung-fus ja maratonil. Esimest korda on kavas robotite korvpall.Robomängude kodulehekülg

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara