15. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taiwan juurutab uut mälukaardistandardit

Taiwani mobiilset mälukaardistandardit võivad kasutada praktiliselt kõik USB-liidesega tehnilised seadmed, vahendas CyberSecurity.ru.

Teadlaste loodud uus mälukaardistandard sai nimeks miCard (Multiple Interface Card) ja tema ülesandeks on võimaldada pildi-, heli- ja muu kujulist andmevahetust. Loodetakse, et miCard jõuab tootmisse veel sellel sügisel.

miCard suudab andmeid vahetada kiirusel 480 megabaiti sekundis. Esimesed mälukaardid lastakse välja 8 gigabaidise mälumahuga. Tehniliselt on aga võimalik, et miCard mahutab kuni 2 terabaiti ehk 2048 gigabaiti.

Formaadilt hakkab miCard ühilduma MMC-kaardi ja USBga, mis tähendab, et tehniliste seadmete kasutajad ei vaja uusi kaardilugejaid. MMC-formaat valiti just praeguse laialdase leviku tõttu.

miCardi tootmiseks on lepingud allkirjastanud 12 Taiwani firmat: A-Data Technology Inc., Asustek Computer Inc., BenQ Corp., Carry Computer Eng. Co., C-One Technology Corp., DBTel Inc., Power Digital Card Co. ja RiChip Inc.

Uue mälukaardistandardi kirjeldus avaldatakse ilmselt veel sel kuul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755