15. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WiFi võrku hakatakse kasutama jälgimiseks

Telekommunikatsioonisektori andmetel sobib traadita internetiühendus WiFi koos raadioidentifikaatortehnoloogiaga RFID inimeste jälgimiseks.

Spetsialistid märgivad, et WiFi võrgu ja raadioidentifikaatorite kombinatsioonis saab inimeste liikumist reaalajas jälgida. Nii lahendatakse hulk praegusi asukoha tuvastamisega seotud probleeme, vahendab CyberSecurity.ru.

Motorola andmetel vajavad WiFi ja RFID jälgimissüsteeme hädasti haiglad, ülikoolilinnakud ja kinnipidamisasutused. Lisaks saab ekstreemsituatsioonides, näiteks tulekahju korral, raadioidentifikaatoritega varustatud kannatanuid tunduvalt kiiremini üles leida.

"Paljud tööandjad tahavad samuti teada, kus üks või teine töötaja parasjagu viibib," rääkis Motorola insener Angelo Lamme. Siemensi juhtmeta andmesidelahenduste üksuse juht Marcus Birkli sõnul on paljud ettevõtted WiFi ja RFID ühendamise vastu huvi tundnud ning valmis jälgimistehnoloogiat juurutama. Koostöös Soome firmaga Ekahau on Siemens uut jälgimissüsteemi juba ka esitlenud.

Jälgimissüsteemi toimimiseks on vaja sisseehitatud programmikoodiga RFID-märgistust ja vähemalt kolme töötavat WiFi-antenni. Kui kõik kolm antenni on raadioidentifikaatori tuvastanud, saab selle ära näidata asukoha kaardil.

Süsteemi efektiivseks tööks tuleb WiFi-antennid üles seada iga 30 meetri tagant. See võimaldab inimese asukoha määrata 1-meetrise täpsusega.

Mitmesugused seadmed, sh sülearvutid, sisaldavad WiFi-antenne, mida saaks raadioidentifikaatorite jälgimiseks kasutada.

Spetsialistid märgivad, et ehkki jälgimiseks peavad jälgitavad ise nõusoleku andma, saab uut süsteemi edukalt kasutada ka seadusevastaseks jälitustegevuseks.

RFID-märgised on levinud logistikas. Neid kleebivad müügis olevatele kaupadele ka Eesti suuremad poed.

Loe raadioidentifikaatorite kasutamisest tervishoius siit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755