18. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: unistus saada internetti pistikupesast on täitumas

Eesti Energia juhatuse liikme Tiit Niguli sõnul sai džinn pudelist ammu välja lastud, kui kliendid hakkasid ootama internetti pistikupesast.

"Nüüd on see tühimik täidetud," ütles Nigul täna. Niguli sõnul on tootel kaks huvigruppi: maapiirkondade majapidamised ja inimesed, kes väärtustavad oma aega ja soovivad ka liikumise pealt tööd teha.

Eesti Energia viis täna ajakirjanikud trammiga sõitma, et testida uut internetivõimalust Eestis. Tänasest saavad teenust testida ka kõik teised.

Trammis ootasid ajakirjanikke arvutid koos installeeritud Kõue internetiadapteritega. Esimene katse läks nagu ikka nurja. Kuid pärast tehnilist abi, selgus et adapter oli ennast välja lülitanud. Teine katse oli edukam: Delfi tuli ette, aripaev.ee lehte kahjuks lugeda ei saanud.

Teenus toimib Televõrgu raadiomastide võrgus üle Eesti. „Eesti Energia investeeris üle 50 miljonit krooni, mis tagab tagab, et kõik, kes Kõuga liituvad saavad kvaliteetse teenuse,“ lisas Nigul.

Teenus tuleb müüki 2. juulist. "Täna avasime selle testimise, et kõik, kes soovivad saaksid proovida. Ootame vastu head tagasisidet kitsaskohtade kohta, et saaksime avada parema teenuse," selgitas Nigul.

Ka lubas juhatuse liige, et kui teenus pop on, et vastavalt vajadusel lisatakse võimsust.

Eesti Enegria WiMaxi ei karda. "Ma usun, et WiMaxi protokoll on väga hea, kuid inimesed tahavad juba täna internetti," ütles Arthur Teesalu Televrkudest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755