25. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

F-Secure: mobiilne maailm jälle pisut turvalisem

Hispaanias, Valencias arreteeriti 28aastane mees, keda süüdistatakse mobiiltelefonidele pahavara kirjutamises ning levitamises.

Uurimistöö kestis 7 kuud, pärast mida otsustasid Hispaania võimud mehe arreteerida, teatas F-Secure. Kahjustada said enam kui 115 000 telefoni, millel oli aktiveeritud bluetooth seade ning mis töötasid Symbian`i tarkvaral. Kahjud ulatuvad miljonitesse eurodesse, mida kandsid nii telefonide kasutajad kui ka operaatorid.

Tegemist on teada olevalt esmase juhtumiga, kui isik arreteeritakse mobiiltelefonidele viiruste levitamise eest.

Eestis on siiani avastatud väidetavalt 1 juhtum, kus kasutaja telefonist on avastatud pahavara, teatas F-Secure maaletooja Baltic Computers Systems edasimüügi juht Raido Orumets.

Igas kuus avastatakse maailmas ligikaudu 10 uut mobiili viirust, mis rikuvad kasutajate seadmeid ja võivad põhjustada hiiglaslikke arveid. Kahjuks on see vaid aja küsimus, millal ka meie peame olema valmis mobiilsete viirustega võitlema, lisas ta. Enamik viirusetõrje tootjaid pakub kaitset nutitelefonidele ning Eestis saavad kliendid vastavat antiviirust muretseda. Soovitame pöörduda oma mobiilioperaatori poole.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755