27. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Paldiski biodiisli tehasele pandi nurgakivi

Täna pandi Paldiski lõunasadamas nurgakivi Baltimaade ühele suuremale biodiisli tehasele, mis hakkab täisvõimsusel tootma 300 tonni loodussõbralikku kütust päevas.

AS Biodiesel Paldiski investeerib tehase rajamisse üle 350 miljoni krooni. Tehas alustab tööd järgmisel kevadel.

AS Biodiesel Paldiski juhatuse liikme Aigar Ojaotsa sõnul on biodiisli sektoris järgnevatel aastatel oodata tormilist arengut, et jõuda 2020. aastaks ELi poolt seatud eesmärgini tõsta biokütuse osakaal 20 protsendini kogu Euroopa kütuse tarbimisest.

Täisvõimsusel tehas hakkab Paldiskis tootma loodusliku toorõli baasil aastas 100 000 tonni biodiislit. Toorõlina kasutatakse rapsi-, soja-, päevalille- või palmiõli, mida tarnitakse nii kohaliku kui ka importkaubana.

Keskkonnasõbralik taastuvatest ressurssidest toodetav biodiisel on väävlivaba ning bioloogiliselt kergesti lagunev ehk ei ohusta pinnast ega põhjavett. Samuti põleb biodiisel puhtamalt kui diiselkütus ning ei sisalda bensooli ega teisi aromaatseid ühendeid.

Biodiesel AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille omanikeringi kuuluvad naftatransiidi ning biokütuste tootmise ja müügialase kogemusega Aigar Ojaots, Sven Mark ning David Vallner.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755