29. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod teavad, kus nad tehti

Kas tuleb tuttav ette, et näitad kellelegi oma reisipilte ja küsimusele, kus see pilt on tehtud, oskad sa vastata vaid emm... ei mäleta. Kui nii, siis võiks sulle huvi pakkuda idee fotodest, mis teavad, kus nad tehti.

Kuid kuidas saavad fotod seda teada? Loomulikult globaalse positsioneerimissüsteemi ehk GPSi abiga. Ideaaljuhul võiks GPS-funktsioon olla kaameratele juba sisseehitatud, kuid kahjuks ei ole see veel nii. Arendus selles vallas on aga piinavalt aeglane – alles nüüd on hakanud turule ilmuma mobiiltelefonide ja GPSi hübriidid, kaameraid tuleb aga tõenäoliselt veel mitu head aastat oodata.

Üheks võimalikuks lahenduseks on Red Hen's Blue2Can. See on umbes pöidlasuurune seade, mida on võimalik lisada mitmetele Nikoni peegelkaameratele: D200, D2X, D2Xs ja D2Hs. Blue2Can on wireless-ühenduses GPS-vastuvõtjaga, ning salvestab pildi tegemisel koha geograafilised koordinaadid. Hiljem on pilte arvutisse laadides võimalik nad siduda kaardil kohaga, kus nad tehti.

Aga kui sul ei ole kallist Nikoni peegelkaamerat ja Blue2Cani, siis pole asi ka veel katki. Tuleb lihtsalt GPS-vastuvõtjat kaasas kanda ja pildi tegemisel ka koordinaadid üles kirjutada või salvestada. See on küll tüütum, aga hädapärast käib kah. Vaev tasub end ära, kui pärast matka paned oma teekonna kaardile ja näitad sõpradele mitte ainult pilte, vaid ka seda, kuidas sa neisse ägedaisse kohtadesse jõudsid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755