29. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM Eesti juht muudaks kommenteerimise tasuliseks

Kuu aja eest rate.ee-d sulgema kutsunud IBM Eesti juht Valdo Randpere teeb Postimehe arvamusküljel ettepaneku muuta ajalehtedes kommenteerimine tasuliseks.

"Kõige paremini korrastatud keskkonnad internetis on need, kus liigub raha. Järeldus - muutkem kommentaarid tasulisteks," kirjutab Randepere ja lisab, et üks kommentaar võiks maksta kümmekond krooni.

Tema sõnul annaks see vajadusel võimaluse teada saada, kes sobimatu kommentaari kirjutas.

"Kommenteerija võib endiselt kasutada mingit varjunime (kurb oleks, kui näiteks "Kaia vanamees" enam tenniseuudiseid ei kommenteeriks), aga kui ta liialt sigatseb, saab teda lihtsalt tuvastada."

Randpere hinnangul saaks ajalehed sel moel raha näiteks selleks, et maksta kommentaariumis solvatutele kahjutasu.

Nimelt tuleks teise Randpere soovitatava sammuna teha juriidilised isikud vastutavaks väljaandes ilmuva materjali eest.

"Delfi seaduse eelnõus oli see ka algselt sees, aga riigikogu toonane koosseis pidas seda ebavajalikuks. Ehk oleks sellisel seadusel praeguses riigkogus rohkem poolehoidjaid? Sellise seaduse olemasolu võiks olla väga tõhusaks motivaatoriks kommentaaride tasuliseks muutmiseks," kirjutab Randpere.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755